top of page

Varför Wearings?

ENKELHET

Att göra en förändring kan ibland kännas svårt och jobbigt. Du ser kanske inte framför dig hur livet skulle fungera utan till exempel hushållspapper, men sanningen är att det är enklare än man kan tro. Istället för den vanliga rullen har du en snygg liten korg eller låda framme med wipes i härlig Tencel-frotté. När de har använts lägger du dem i en liten PUL-påse med ditt favoritmönster som hänger på en krok i köket. Påsen stänger in eventuell fukt och lukt, men andas så att materialet ska hålla sig fräscht inför tvätt. När det är dags att tvätta tar du med påsen till maskinen, vänder den ut och in, och skickar med flergångsdukar och påsen in i tvättmaskinen (upp till 60 grader). 

MILJÖ

Det finns flera miljöaspekter att beakta när det handlar om att återanvända och slita produkter istället för att köpa engångs. Det minskade avfallet är en effekt som är märkbar direkt, men många gånger är det också så att även klimatutsläpp och totalt använda resurser under produktens livscykel minskar. Vi kommer att ta fram några exempel på beräkningar som jämför totalt använda resurser och utsläpp mellan engångsprodukter och återanvändbara produkter.  

EKONOMI

Meningen är att du också ska spara pengar på att konsumera hållbara produkter. Även om inköpspriset för en flergångsprodukt är betydligt högre än dess motsvarighet, så är hela idén att du ska få igen de pengarna genom att slippa köpa nya produkter en tid framöver. Här kan du läsa ett par enkla exempel på beräkningar som jämför total kostnad för att använda engångsprodukter och återanvändbara produkter. 

bottom of page